Столичани отново са объркани от израявнителните си сметки за парно. Окончателният им вариант вече

...
Столичани отново са объркани от израявнителните си сметки за парно. Окончателният им вариант вече
Коментари Харесай

Отново хаос с изравнителните сметки за парно

Столичани отново са комплицирани от израявнителните си сметки за парно. Окончателният им вид към този момент излезе, а оплаквания се подават до 31 август.

Студен душ за Славка Димитрова откакто получила изравнителната си сметка. Топлинният ѝ счетоводител твърди, че би трябвало да ѝ се приспаднат 156 лв., само че съгласно “Топлофикация София ” Славка дължи 1206 лв..

 
Това имам да взимам, а те ми споделят, че имам да давам. Тая година малко ме изненадаха, само че пък то имаше нарастване на газа и това-онова, тъй че може би е по този начин. Но казусът не ми е явен.
Славка Димитрова

Неяснотите около образуването на крайните сметки за потребителите на парно в София датират от десетилетия. Оказва се, че в такива случаи се гледа фактурата от топлинния счетоводител, а рекламации се подават до края на месеца.

 
Тука кореспондентът не е “Топлофикация София ”, а съответната компания за дялово систематизиране, където до 31 август можете да подадете несъгласие против изравнителната сметка и тя да бъде поправена.
Диан Дянков, публичен медиатор на ”Топлофикация София ”

Днес Славка извади късмет и ще получи, вместо да даде, само че не в същото състояние е 93-годишната Дона Петрова. От насъбрани суми дължи над 4000 лв., наказана е и частен правосъден реализатор ѝ наложил 200 лв. запор на пенсията. През последната година ни сподели, че е съумяла да събере половината пари. 

 
Аз съм взимала изсъхнал самун, оставен на открито и го препичам да хапвам. За да спестя от пенсията. Тези пари са спестени единствено от пенсията. Аз съм от клошарите. Не е за говорене.
Дона Петрова, пенсионер

“Това е последният стадий от събирането на едно обвързване. Първо, сдружението неколкократно подканва един дебитор, който има отговорности ”, споделя Дянков.

“Тази заплата аз съм си я изкарала с двете мои ръце. 38 години трудов стаж учителска работа, която е най-тежката. Това са следствията ми. Имам да заплащам още 2500 лв., с цел да мога да си получавам цялата пенсия ”, споделя през сълзи Дона Петрова.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР